Wat zijn lettertypes ?

 

Een lettertype of font is een serie letters, leestekens en cijfers van een bepaald ontwerp. Onderscheiden worden de proportionele en niet-proportionele lettertypes. Het grootste verschil zit in de spatiëring: proportionele lettertypes hebben een variabele letterafstand en worden veel in leesteksten gebruikt, de letter "w" neemt bijvoorbeeld meer ruimte in dan de letter "i". Niet-proportionele lettertypes hebben een vaste letterafstand en worden veel gebruikt in rapportages (tabellen).

 

Een voorbeeld:

 

Wat wilt u bestellen (in niet-proportioneel lettertype Courier New)

 

Wat wilt u bestellen (in proportioneel lettertype Verdana)

 

Lettertypes zijn in diverse formaten leverbaar. De huidige besturingssystemen gebruiken met name TrueType, OpenType en PostScript Type 1 formaten, terwijl de meeste printers overweg kunnen met de formaten PCL4 bitmap, PCL5/6 scalable en PostScript type 1/3/42.

Ook handtekeningen en logo's kunnen worden gezien als een lettertype.

 

Onze diensten:

 

  • Levering van elk gewenst lettertype in elk gewenst formaat.
  • Aanpassen van lettertypes (denk bijvoorbeeld aan speciale tekensets)
  • Het leveren en bewerken van electronische handtekeningen en logo's.

 

Onze oplossingen worden geleverd op interne geheugenmodules voor o.a. HP LaserJet, Lexmark en Kyocera Mita printers en multifunctionals. Voor printers waar geen interne opslagmodule voor beschikbaar is, leveren wij de FlashBREEZE.

 

Wilt u meer weten of wilt u een bestelling plaatsen, neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..